• Tips op Texel

    Tips op Texel

    De leukste winkels, de lekkerste restaurantjes en historisch gezellige straatjes. Het centrum van Den Burg barst van de mogelijkheden en wordt daarom ook wel het bruisende hart van Texel genoemd. Scoor een lekker ontbijtje, pak een terrasje en geniet van alles wat dit sfeervolle dorp te bieden heeft.

De koog met sterrenlucht texel

Scoor een overheerlijk ontbijt


Bij Burght van Texel serveren we 's ochtends geen ontbijt. Niet omdat we daar geen zin in hebben, maar omdat de diverse restaurantjes in de omgeving dat véél beter kunnen. Voor een luxe verwenontbijt aan tafel kunt u bijvoorbeeld perfect terecht bij De Smulpot. Ook Lokaal 16 en Bakker Timmer serveren lekkere ontbijtjes.. Zin in écht goede koffie? Dan loopt u in twee minuten naar Texelse Branding.

kerk van den hoorn tijdens zonsondergang texel

Het bruisende centrum van Den Burg

 

Den Burg heeft zoveel te bieden. Shoppen doet u bij Modehuis Moerbeek - dat letterlijk om de hoek ligt - of in één van de winkels met een grote verscheidenheid aan producten. Achteraf sluit u de dag af met een drankje en versnapering op een van de gezellige terras en restaurants in de directe omgeving.

Natuurgebied waalenBurg texel

activiteiten

 

Op Texel is van alles te beleven, voor zowel jong als oud. Zo kun je zeehonden spotten, garnalen vissen met de kotter of de vuurtoren beklimmen. Sportievelingen kunnen gaan parachutespringen, golfen of het water op om te (kite)surfen of catamaranzeilen. En dit is nog maar een kleine greep uit alles wat er te doen of te zien is.

Natuurgebied waalenBurg texel

Wandelen en fietsen

 

Texel is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Ontdek het bos, de duinen, het strand en de verschillende dorpjes op Texel. Echt genieten! Met maar liefst 140 km aan fietspaden zijn er legio fietsroutes. Een fiets kun je heel makkelijk huren in Den Burg.